Jadłospis 07.08 - 11.08

PONIEDZ

07.08.17r

 

 

 

 

1,3,7,9

kakao

pieczywo mieszane

pasta z tuńczyka

ogórek kiszony

jabłko

 

 

 

bułeczka z ziarnami

pasta jajeczna ze szczypiorkiem

rzodkiewka do gryzienia

herbatka miętowa

 

woda mineralna

 

z.z soczewicy z ziemniakami

makaron  z twarogiem i truskawkami

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

WTOREK

08.08.17r

 

 

 

1,3,7,9

pł. jęczmienne na mleku

herbatka rooibos

pieczywo mieszane

z masłem szynka drobiowa

papryka pomidor szczypiorek

galaretka do picia

bułka maślana

arbuz

 

 

woda mineralna

 

z. ryżanka z pietr. zieloną

klops mielony wieprzowy

ziemniaki

mizeria

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

ŚRODA

09.08.17r.

 

 

 

1,3,7,9

pł. orkiszowe

na mleku

z orzechami

herbatka owocowa

pieczywo mieszane

 z masłem

kiełbasa szynkowa

kalarepa

 do gryzienia

 

koktajl: maślanka z borówką wafle ryżowe

 

 

 

woda mineralna

z.koperkowa z zacierką

kluchy ziemniaczane z twarogiem okraszone boczkiem

gotowana kapusta kiszona

herbatka miętowa

CZWARTE

10.08.17r.

 

 

 

1,7,9

pł. czekoladowe na mleku

herbatka owocowa

pieczywo mieszane

pasta drobiowa z papryką

 i ciecierzycą

rzodkiew do gryzienia

bułka z masłem

dżem owocowy

kawa zbożowa

morela

 

woda mineralna

z. dyniowa z ziemniakami i pietr. zieloną

gulasz drobiowy w sosie wł.

ryż

fasolka szparagowa  z bułką tartą

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

PIĄTEK

11.08.17r.

 

 

 

 

1,4,7,9

kawa inka

pieczywo mieszane

z masłem

polędwica sopocka

pomidor, sałata,

rzodkiewka do gryzienia

paluch drożdżowy

mleko na ciepło

gruszka

 

 

woda mineralna

z. kalafiorowa z kaszką manną i pietr. zieloną

klops z dorsza z pł. owsianymi w sosie pomidorowym

ziemniaki

sur. kapusta, marchew, jabłko z pestkami dyni

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża   
  2. skorupiaki
  3. jaj
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne
  6. soja
  7. mleko
  8. orzechy
  9. seler
  10. gorczyca
  11. nasiona sezamu
  12. dwutlenek siarki i siarczanu
  13. łubin
  14. mięczaki