Jadłospis 14.08 - 18.08

                                    

PONIEDZ

14.08.17r

 

 

 

 

1,7,9

Kawa zbożowa

Pieczywo mieszane

z masłem

Ser żółty

Pomidor, szczypiorek

ogórek kiszony

Bułka graham

Pasta z serka almette -owocowy wyrób wł.

Jabłko

Herbatka rooibos

 

Woda mineralna

 

z. fasolowa (szp) z ziemniakami

Makaron z twarogiem i cukrem

Marchewka do gryzienia

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

ŚRODA

16.08.17r.

 

 

 

1,7,9

Pł. kukurydziane

 na mleku

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane

z masłem

Twarożek ze szczypiorkiem

Rzodkiewka do gryzienia

sałata

 

Jogurt naturalny

z malinami

Banan

Woda z cytrynką

 

Woda mineralna

z. krupnik z ziemniakami

 i pietr.zieloną

spaghetti po bolońsku

ser tarty

ogórek zielony

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

CZWARTE

17.08.17r.

 

 

 

1,7,9

Pł. ryżowe na mleku z morelą

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane

 z masłem

Kiełbasa krakowska

Rzodkiew do gryzienia

Zapiekanka z serem

 i ketchupem

Papryka do gryzienia

Herbatka rooibos

 

Woda mineralna

z. grochówka z ziemniakami

Kasza jaglana z amarantusem

 i owocami: malina, borówka

Sos jogurtowy

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

PIĄTEK

18.08.17r.

 

 

 

1,3,7,9

 

 

Kawa inka

pieczywo mieszane

 z masłem

Szynka gotowana

Pomidor,

Rogal z masłem

Pomidor  , ogórek zielony

Herbatka miętowa

 

Woda mineralna

z. kapuśniak z ziemniakami i pietr. zieloną

Naleśniki z powidłami śliwkowymi

Sur. Marchewka tarta z pestkami słonecznika

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża
    1. skorupiaki
    2. jaj
    3. ryby
    4. orzeszki ziemne
    5. soja
    6. mleko
    7. orzechy
    8. seler
    9. gorczyca
    10. nasiona sezamu
    11. dwutlenek siarki i siarczanu
    12. łubin
    13. mięczaki