Jadłospis 02.10 -06.10

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

02.10.17r

 

 

 

1,7,9

kakao

pieczywo mieszane z masłem

ser żółty

pomidor szczypiorek

dżem owocowy

 

banan z morelą suszoną z

serkiem naturalnym z miodem

wafle ryżowe

herbatka rooibos

 

woda mineralna

 

z. brokułowa z kaszką jaglaną i pietr. zieloną

potrawka drobiowa w sosie wł.

puree ziemniaczano- marchewkowe

sur. kalarepa z rzodkiewką i koperkiem
kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

WTOREK

03.10.17r

 

 

 

 

1,3,7,9

pł. kukurydziane na mleku

herbatka owocowa z miodem

pieczywo mieszane z masłem

serek almette

ogórek kiszony

rzodkiew do gryzienia

koktajl jogurtowy z dodatkiem mleka sojowego z malinami

chrupki kukurydziane

 

 

woda mineralna

 

z. koperkowa z kaszką kuskus

kotlet z indyka

ziemniaki

mizeria

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

ŚRODA

04.10.17r.

 

 

 

 

 

1,4,7,9

kaszka manna na mleku

herbatka owocowa z miodem

bułeczka z ziarnami z masłem

pasta z tuńczyka

ogórek zielony do gryzienia

 

paluch drożdżowy

maślanka z truskawkami

melon

 

 

woda mineralna

z. barszcz ukraiński z ziemniakami pietr.zieloną

szynka z warzywami :cukinia, papryka, marchew, seler naciowy

kasza pęczak

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

CZWARTEK

05.10.17r.

 

 

 

 

 

1,7,9

herbatka miętowa

pieczywo mieszane z masłem

serek topiony

szczypiorek

rzodkiew do gryzienia

pieczywo orkiszowe z masłem

pasta z kiełbasy

papryka do gryzienia

sałata lodowa

kawa zbożowa z miodem

 

woda mineralna

 

z. jarzynowa z ziemniakami i koperkiem

makaron z twarogiem i truskawkami

gruszka

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

PIĄTEK 06.10.17r.

 

 

 

1,4,7,9

 

kawa inka z miodem

pieczywo mieszane z masłem

parówki z szynki

ketchup

kalarepa do gryzienia

ciasto dyniowe z pł. owsianymi

pomarańcza

mleko

 

woda mineralna

 

z. ryżanka z pietr. zieloną

ryba po grecku

ziemniaki

marchewka do gryzienia

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki