Jadłospis 16.10 -20.10

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

16.10.17r

 

 

 

 

 

 

1,7,8,9

kawa inka z miodem

pieczywo mieszane z masłem

ser żółty

szynka drobiowa

pomidor szczypiorek

papryka

budyń śmietankowy

banan

herbatka owocowa

 

 

woda mineralna

z. dyniowo-marchewkowa z ziemniakami ipiet.ziel

filet z indyka w sosie warzywnym(papryka, pomidor, cukinia)

ryż

sur. kap.pekińska, marchewka ,por z orzechami z oliwą

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

WTOREK

17.10.17r

 

 

 

 

1,7,9

zacierka na mleku z amarantusem

herbatka owocowa

pieczywo mieszane z masłem

pasta z kiełbasy i serka almette

ogórek kiszony

paluch drożdżowy

melon

woda z cytrynką, imbirem i miodem

 

woda mineralna

z. brokułowa z ziemniakami i pietr. ziel

spaghetti po bolońsku

ser tarty

sur. kalarepa z rzodkiewką i koperkiem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

ŚRODA

18.10.17r.

 

 

 

 

1,3,7,9

 

herbatka rooibos z miodem

pieczywo mieszane z masłem

szynka bez wędzenia

sałata lodowa

rzodkiew do gryzienia

mleko z dodatkiem mleka sojowego z pł. kukurydzianymi

pomarańcza

 

woda mineralna

z. ogórkowa z ziemniakami i pietr. zielona

pierogi leniwe z masłem, cukrem i cynamonem

marchewka do gryzienia

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

CZWARTEK

19.10.17r.

 

 

 

 

 

1,3,7,9

pł. owsiane na mleku

woda z pomarańczą

bułeczka śniadaniowa z masłem

pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Papryka do gryzienia

jogurt naturalny z malinami pieczywo chrupkie

gruszka

herbatka owocowa

 

woda mineralna

z. jarzynowa z kaszką jaglana i pietr. zieloną

klops mielony

puree ziemniaczano- pietruszkowe

buraczki zasmażane

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

PIĄTEK 20.10.17r.

 

 

 

 

1,4,7,9

kakao

pieczywo mieszane z masłem

polędwica sopocka

pomidor szczypiorek

rzodkiewka

ciasto z szpinakowe

jabłko

mleko na ciepło

 

woda mineralna

Z. rosołek z kaszką kuskus i pietr. zieloną

paluszki rybne w sosie pomidorowym

ziemniaki

sur. z kapusty kiszonej

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki