Jadłospis 30.10 -03.11

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

30.10.17r

 

 

 

 

 

1,3,7,9

 

kakao

pieczywo mieszane z masłem

ser żółty, almette, topiony

dżem owocowy

pomidor, szczypiorek

 

 

gruszka, banan, winogrono

pieczywo chrupkie

kawa inka z miodem

 

 

woda mineralna

z. pomidorowa z ryżem i pietr. zielona

kotlet z indyka

ziemniaki

kalafior z masłem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłkiem

 

WTOREK

31.10.17r

 

 

 

1,3,7,9

musli tropikalne na mleku

herbatka owocowa

pieczywo mieszane z masłem

szynka delikatesowa z kurcząt

papryka do gryzienia

paluch drożdżowy

melon

woda z cytrynką, imbirem i miodem

 

woda mineralna

 

z. jarzynowa z ziemniakami i pietr. zielona

naleśniki z twarogiem

sur. marchewka z pomarańczą i pestkami słonecznika

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłkiem

 

ŚRODA

01.11.17r.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CZWARTEK

02.11.17r.

 

 

 

 

 

1,4,7,9

pł. ryżowe na mleku

herbatka rooibos

pieczywo mieszane z masłem

pasta z tuńczyka i pietr.,zieloną

ogórek kiszony

 

bułeczka graham z masłem

sałatka: ser mozzarella. pomidorki koktajlowe, bazylia, oliwa z oliwek

herbatka owocowa z miodem

 

woda mineralna

 

z. fasolowa (szp) z ziemniakami i pietr. zieloną

karkówka w sosie śliwkowym

kasza jęczmienna

sur. z kapusty kiszonej

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłkiem

 

PIĄTEK 03.11.17r.

 

 

 

 

1,4,7,9

kawa inka z miodem

pieczywo mieszane z masłem

schab bez dymu

ogórek zielony do gryzienia

ciasto marchewkowe

mleko z miodem

pomarańcza

 

 

woda mineralna

z. koperkowa z kaszką jaglaną

filet z łososie z brokułem w sosie śmietankowo serowym

makaron

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłkiem

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki