Jadłospis 20.11 -24.11

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

 

PONIEDZ

20.11.17r

 

 

 

 

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Twarożek ze śmietaną,

Szczypiorkiem i rzodkiewką

Ogórek zielony do gryzienia

 

Serek waniliowy

Truskawki

Woda z pomarańczą

gruszka

z. kapuśniak z ziemniakami i pietr.zieloną

filet z indyka z warzywami: cukinia, seler naciowy, pomidor, papryka

makaron

sur. marchewka z chrzanem i pestkami słonecznika

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

WTOREK

21.11.17r

 

 

 

Kawa inka

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka z indyka

pomidor

Papryka do gryzienia

 

Bułeczka graham z masłem

Pasztet

Marchewka do gryzienia

Herbatka owocowa z miodem

 

z.z soczewicy z ziemniakami

pierogi z owocami

sos waniliowy

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

 

ŚRODA

22.11.17r.

 

 

 

 

 

Kaszka kukurydziana na mleku

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane z masłem

Pasta drobiowa z warzywami i cieciorką

Ogórek zielony do gryzienia

 

Rogalik drożdżowy

Melon

Woda z cytrynką, imbirem i miodem

z. koperkowa z kaszką jaglaną

kluchy ziemniaczane okraszone z twarogiem

kapusta kiszona gotowana

herbatka miętowa

 

CZWARTE

23.11.17r.

 

 

 

 

 

Musli tropikalne na mleku

Herbatka rooibos

Pieczywo mieszane z masłem

Ser żółty

Kalarepa do gryzienia

 

Bułeczka z ziarnami z masłem

Szynka drobiowa

Kiełki lucerny Sałata pomidor

Kawa inka z miodem

z. buraczkowa z ziemniakami

pulpeciki drobiowe ze szpinakiem w sosie

koperkowym

ryż

marchewka z groszkiem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

PIĄTEK

24.11.17r.

 

 

 

 

 

Kawa inka z miodem

Pieczwyo mieszane z masłem

Paróweczki z szynki

Ketchup

Rzodkiewka do gryzienia

Pomidor szczypiorek

Jabłecznik na cieście orkiszowym

Winogrono

Mleko waniliowe

z. pomidorowa z makaronem

filet z miruny smażony

puree ziemniaczano-marchewkowe

sał. ogórek kiszony, cebulka, jabłko

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki