Jadłospis 01.01 -05.01

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

01.01.18r

 

 

 

 

 

 

WTOREK

02.01.18r

 

 

 

Kawa inka

Pieczywo mieszane z masłem

Ser żółty, serek almette,

dżem owocowy

1,7,11

Pieczywo orkiszowe z masłem

Pasztet

Ketchup sałata lodowa

Herbatka owocowa

1,11

Woda mineralna

z. jarzynowa z ziemniakami

makaron z twarogiem

melon

naturalny sok z jabłek

1,7,9

ŚRODA

03.01.18r.

 

 

 

 

 

 

pł. kukurydziane na mleku

herbatka rooibos

pieczywo mieszane z masłem

szynka konserwowa

ogórek kiszony

1,7,11

Rogal z masłem i miodem

Banan

Maślanka z truskawkami

 

1,7

Woda mineralna

z. buraczkowa z ziemniakami

filet z indyka w

sosie warzywnym: pomidor, papryka, cukinia, seler naciowym z dodatkiem humusu

ryż

kompot owocowy

1,6,9

CZWARTEK

04.01.18r.

 

 

 

 

 

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Schab biały

Pomidor szczypiorek

Kalarepa do gryzienia

1,7,11

Herbatniki

Gruszka

Woda z cytrynką i imbirem

 

1

Woda mineralna

z. kalafiorowa z kaszką jaglaną i koperkiem

pierogi z owocami

sos jogurtowy

marchewka do gryzienia

kompot owocowy

1,3,7,9

PIĄTEK

05.01.18r.

 

 

 

 

 

Kawa zbożowa z miodem

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka chlebowa

Papryka do gryzienia

1,7,11

 

Placek drożdżowy

Pomarańcza

Mleko waniliowe

 

1,7

Woda mineralna

z. krupnik z ziemniakami i pietr. zieloną

paluszki rybne z fileta w sosie pomidorowym

ziemniaki

sur. z kapusty kiszonej

kompot owocowy

1,4,9

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki