Jadłospis 15.01 -19.01

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

15.01.18r.

 

Kawa zbożowa z miodem

Pieczywo mieszane z masłem

Ser żółty

Rzodkiewka do gryzienia

Jabłko

1,7,11

 

Bułeczka graham z masłem

Dżem owocowy

Marchewka do gryzienia

Kawa inka

1,7

 

z. krupnik z ziemniakami i pier. zieloną

filet z kurczaka w sosie wł.

Ryż

Kalafior z brokułem z bułką tartą

Kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,7,9

WTOREK

16.01.18

Zacierka na mleku

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane z masłem

Jajo na twardo szczypiorek , sałata , ogórek zielony

1,3,7,11

Malina z truskawkami

Polane jogurtem naturalnym

Wafle ryżowe

Woda z cytrynką, imbirem i miodem

1,7,11

z. fasolowa (szp) z ziemniakami

karkówka w sosie śliwkowym

kasza jęczmienna

buraczki zasmażane

kompot owocowy słodzone naturalnym sokiem z jabłek

1,7,9

ŚRODA

17.01.18r.

 

 

 

 

 

Kaszka manna na mleku

Woda z pomarańczą

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka królewska gotowana

Ogórek kiszony

1,7,11

Zapiekanka: pieczywo tostowe, ser żółty, kiełki lucerny ketchup, gruszka

Herbatka owocowa z modem

1,7

z. ryżanka z koperkiem

pierogi z mięsem z cebulką

marchewka z jabłkiem i orzechami

herbatka miętowa

1,8,9

CZWARTE

18.01.18r.

 

 

 

 

 

Kawa inka

Pieczywo mieszane z masłem

Serek almette z owocami

Kalarepa do gryzienia

1,7,11

Pieczywo orkiszowe z masłem

Pasta mięsno-paprykowa z ciecierzycą, melon

Kawa zbożowa z miodem

1,7,11

z. dyniowa z ziemniakami o pietr. zieloną

gulasz z indyka z brokułem w sosie śmietanowym serowym

makaron

sur. por z jabłkiem z żurawiną i jogurtem greckim

kompot owocowy

1,7,9

PIĄTEK

19.01.18r.

 

 

 

 

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka konserwowa

Pomidor szczypiorek

1,7,11

Rolada biszkoptowo-truskawkowa

Pomarańcza

Mleko na ciepło z dodatkiem mleka sojowego

1,6,7

z. pieczarkowa z ziemniakami i pietr. zieloną

klops rybny z dorsza

w sosie pomidorowym

ziemniaki

sur. Kapusta biała, marchew, jabłko

kompot owocowy

3,4,7,9

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki