Jadłospis26.09.2022 -30.09.2022

                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ŚNIADANIE               OBIAD               PODWIECZOREK

 26.09

PONIEDZIAŁEK

 

 

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM 1,7,11

KIEŁBASA SZYNKOWA

PAPRYKA

MIODOWE KULECZKI NA MLEKU 1,7

HERBATA ZIELONA

ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM 1,3,9

PLACKI ZIEMNIACZANE 1,3

TWARÓG ZE SZCZYPIORKIEM 7

ŚWIEŻY OGÓREK DO CHRUPANIA

KOMPOT ŚLIWKOWO-JABŁKOWY

WAFLE RYŻOWE Z CZARNUSZKĄ 1

WINOGRONA

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY

 

 27.09

WTOREK

 

 

 

 

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM 1,7,11

PASTA Z KURCZAKA MOZZARELLI 7 Z NATKĄ PIETRUSZKI, MARCHEWKĄ I KETCHUPEM 9

RZODKIEWKA

HERBATA ( CZYSTEK)

ZUPA KALAFIOROWA Z KASZKĄ MANNĄ 1,9

PIEROGI Z MIĘSEM 1

SURÓWKA : KAPUSTA KISZONA, MARCHEW, CEBULA

WODA Z IMBIREM, MIODEM I CYTRYNĄ NA CIEPŁO

JOGURT OWOCOWY 7

HERBATNIKI 1

GRUSZKA

 28.09

ŚRODA

ŚWIATOWY DZIEŃ JABŁKA



PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM 1,7,11

PASZTETOWA WĘDZONA

KIEŁKI SŁONECZNIKA

HERBATA

PŁATKI JAGLANE 1 Z MLEKIEM 7

ZUPA GULASZOWA: SZYNKA, WARZYWA, PRZECIER POMIDOROWY 9

MAKARON 1 Z RICCOTĄ 7 I SUSZONYMI OWOCAMI

MARCHEWKA DO CHRUPANIA 

NAPÓJ AGRESTOWO - CYTRYNOWY

HERBATA Z LIPY I MIODEM

BISZKOPTY BEZCUKROWE 1,3

CHIPSY JABŁKOWE

 29.09

CZWARTEK

 

 PIECZYWO MIESZANE Z MASEM 1,7,11

SEREK TWAROŻKOWY Z ŁOSOSIEM 7,4 / PASZTET SOJOWY

SAŁATA LODOWA

HERBATA








 ZUPA ZIEMNIACZANA 9 Z ZACIERKĄ
 

FILET Z KURCZAKA W SOSIE CURRY 1

RYŻ PARABOLICZNY

 BUKIET WARZYW
 HERBATA MIĘTOWA



ŚLIWKA 

KASZKA KUKURYDZIANA 1 NA MLEKU 7

 30.09

PIĄTEK

 

PIECZYWO MIESZANE 1,11 Z MASŁEM 7

SER ŻÓŁTY 7 / DŻEM OWOCOE LEŚNE

PAPRYKA

HERBATA

ZUPA WIŚNIOWA Z MAKARONM LITERKI 1,3

PULPETY RYBNE 1,3,4 ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWO-MUSZTARDOWYM 1,7

ZIEMNIAKI Z NATKĄ PIETRUSZKI

SURÓWKA Z SELERA, MARCHEWKI I KUKURYDZY 9

BANAN

BUDYŃ CZEKOLADOWY 1,7

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki