Jadłospis 23.11.2020 -27.11.2020

                            ŚNIADANIE                                          OBIAD                                  II ŚNIADANIE

PONIEDZ

23.11.20r

 

 

pieczywo mieszane z masłem

szynka drobiowa

papryka do chrupania

herbata

płatki owsiane na mleku

1,7,11

zupa ogórkowa z ziemniakami

mięso wieprzowe z marchewką, groszkiem, papryką, selerem naciowym i cebulką w sosie bolognesse

makaroon

ser żółty

herbata z pokrzywy z miodem i cytryną

1,7,9

słomka ptysiowa

banan

herbata z maliną i pigwą

1

WTOREK

24.11.20r

 

 

 

pieczywo mieszane z masłem

jajko z majonezem i szcypiorkiem

sałata /rzodkiewka

herbata z lipy z cytryna i miodem

 

1,7,3,,11

barszcz ukraiński

filet z indyka

ziemniaki puree

surówka z pory i kukurydzy w sosie majonezowo-jogurtowym

kompot wieloowocowy

7,9

jabłko

wafle ryżowe z czarnuszką

kawa inka na mleku

1,7

ŚRODA

25.11.20r

bułka fitness z ziarnami i masłem

parówka z szynki z ketchupem

świeży ogórek

kakao

1,3,7,11

zupa marchewkowa z zacierką

karkówka w sosie śliwkowym

kasza pęczak

kremowa surówka z gotowanych buraków, jabłka i cebuli

kompot jabłkowy

7,9

kasza manna do picia

mandarynka

woda

1,7

CZWART

26.11.20r

 

 

 

 

 

bułka graham z masłem

kiełbasa krotoszyńska z beczki

kalarepa do chrupania

kawa inka na mleku

1,7,11

 

zupa grochowa z ziemniakami

ryż z rabarbarem i jabłkami

sos jogurtowy z cynamonem

herbata rooibos z truskawkowa

1,7,9

sok warzywno owocowy

winogrona

krakersy wielozbożowe

1,9

PIĄTEK

27.11.20r

 

pieczywo mieszane z masłem

ser żółty

pomidorki koktajlowe

herbata

1,7,11

zupa brokułowa z kaszką manną

pierogi leniwe z masłem i bułką tartą

jabłko

herbata miętowa

1,7

mleko z miodem

gruszka

ciasteczka zbożowe

1,7,11

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki