Jadłospis 13.09.2021 -17.09.2021

                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ŚNIADANIE                  OBIAD                          PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK


13.09.2021 r


 

PIECZYWO Z MASŁEM 1,7,11 

PIECZEŃ ALA KACZKA

OGÓREK KISZONY, POMIDORKI KOKTAJLOWE

ZACIERKA1, 3 NA MLEKU 7

HERBATKA Z ARONII

ZUPA JARZYNOWA 7 9 Z MIĘSEM  I KASZĄ JAGLANĄ 1

NALEŚNIKI 1,3,7 Z POWIDŁAMI

JABŁKO

WODA Z CYTRYNKĄ I MIODEM

JOGURT OWOCOWY 7

GRUSZKA

CIASTECZKA DOMOWE 1,3

WTOREK

14.09.21r

 

 

 

BUŁKA KUKURYDZIANA  1,11 Z MASŁEM 7

PASTA JAJECZNA 3  Z NATKĄ PIETRUSZKI

PAPRYKA

HERBATA

ZUPA  POMIDOROWA9 Z MAKARONEM

POLĘDWICA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM1 Z BROKUŁAMI I KASZĄ PĘCZAK 1

HERBATKA ROOIBOS TRUSKAWKOWA

CHRUPKI KUKURYDZIANE 1

BANAN

KAKAO 7

ŚRODA

15.09.21r

BUŁKA FITNESS Z ZIARNAMI1,11 Z MASŁEM 7

KIEŁBASA ŻYWIECKA/DŻEM TRUSKAWKOWY

SAŁATA/RZODKIEWKA

KAWA INKA NA MLEKU7

ZUPA OGÓRKOWA9  Z RYŻEM1

MAKARON PEŁNOZIARNISTY 1Z FILETEM Z KURCZAKA, CUKINIĄ, POMIDORAMI, FETĄ I PESTKAMI DYNI

KALAREPA DO CHRUPANIA

KOMPOT WIELOOWOCOWY

NATURALNY SOK TŁOCZONY JABŁKO OWOCE LEŚNE

PODPŁOMYK BEZCUKROWY1/ WAFLE RYŻOWE1

WINOGRONO

CZWARTEK

16.09.2021

 

 

 

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM 1,7,11

SER ŻÓŁTY7 PASZTET SOJOWY Z KOPERKIEM

ŚWIEŻY OGÓREK

PŁATKI ORKISZOWE 1 NA MLEKU 7 

HERBATKA

ZUPA Z BIAŁEK KAPUSTY Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

FILET Z INDYKA 1,4

ZIEMNIAKI PUREE 7 Z NATKĄ PIETRUSZKI

SURÓWKA Z SELERA, MARCHEWKI I KUKURYDZY

HERBATA OWOCOWA

BUDYŃ WANILIOWY 1,7 Z JAGODAMI7

ŚLIWKA


WODA

PIĄTEK

17.09.21


PIECZYWO MIESZANE 1,11  Z MASŁEM 7

TWARÓG ZE ŚMIETANĄ7 I SZCZYPIORKIEM

POMIDOR/ROSZPONKA

HERBATA Z POKRZYWY

 

ZUPA Z FASOLI SZPARAGOWEJ Z KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI 9

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI 1

SOS JOGURTOWY 7

MARCHEWKA DO CHRUPANIA

KOMPOT ŚLIWKOWY

PIECZYWO CHRUPKIE Z BŁONNIKIEM I SIEMIENIEM LNIANYM 1 DŻEMEM PORZECZKOWYM

ARBUZ

KISIEL BRZOSKWINIOWY

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki