Jadłospis 12.02 -16.02

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

12.02.18r

 

 

 

Kawa inka

pieczywo mieszane z masłem

pasztet drobiowy

pomidor ogórek kiszony

szczypiorek

1,7

Pł. owsiane, jęczmienne z

morelą i pest. słonecznika

polane jogurtem naturalnym z dodatkiem mleka sojowego

gruszka

1,7

z. ziemniaczana z pietr. zieloną

gulasz drobiowy w sosie wł.

Ryż

Jarzyny gotowane z masełkiem

Kompot owocowy

1,7,9

WTOREK

13.02.18r

 

 

 

Pł. kukurydziane na mleku

woda z pomarańczą

pieczywo mieszane z masłem czosnkowo koperkowym

Papryka do gryzienia

Banan

1,7

kisiel owocowy

sos waniliowy

pieczywo chrupkie

herbatka miętowa z miodem

1,7

z. ogórkowa z ziemniakami i pietr. zieloną

pulpety wieprzowe w sosie koperkowym

kasza gryczana

sał. buraczki, jabłko, cebulka z oliwą

kompot owocowy

1,3,7,9

ŚRODA

14.02.18r

 

 

 

 

 

 

Kawa zbożowa

pieczywo mieszane z masłem

szynka z indyka bez wędzenia

rzodkiew do gryzienia

melon

1,7

pieczywo orkiszowe z masłem

pasta drobiowa z ciecierzycą

herbatka owocowa

1,7

Z. fasolowa z ziemniakami

pierogi z owocami

jogurt naturalny

sur. marchewka z pomarańczą i pestkami słonecznika

kompot owocowy

1,3,7,9

CZWART

15.02.18r

 

 

 

 

 

Kakao

pieczywo mieszane z masłem

schab pieczony

kalarepa do gryzienia

1,7

 

bułeczka graham z masłem

serek kanapkowy

ogórek kiszony

kawa zbożowa z miodem

1,7

z. z zielonego groszku z kaszką jaglaną

frykadelki :filet z kurczaka, ser żółty, dynia,

sur. seler z rodzynkami

herbatka miętowa

1,3,7,9

PIĄTEK

16.02.18r

 

 

 

 

 

Kawa inka

pieczywo mieszane z masłem

parówka na ciepło

ketchup

pomidor szczypiorek

1,7

mleko uht waniliowe

Herbatniki

Jabłko

1,7

 

 

 

z. pieczarkowa z ziemniakami

paluszki z fileta

puree ziemniaczano pietruszkowe

sur. kapusta pekińska, marchew, jabłko

kompot owocowy

1,4,7,9

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki