Jadłospis 26.02 -02.03

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

26.02.18r

 

 

 

kakao

pieczywo mieszane z masłem

krakowska parzona

ser żółty

pomidor szczypiorek

1,7,11

bułeczka graham z masłem

pasta z twarogu i łososia wędzonego z koperkiem

kawa zbożowa z miodem

gruszka

1,4,7

z. kapuśniak z ziemniakami i piet. zieloną

kasza jaglana z warzywami: cukinia, seler naciowy, brokuł, kalafior, marchewka

okraszone boczkiem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

1,9

WTOREK

27.02.18r

 

 

 

pł. ryżowe na mleku

woda z pomarańczą

pieczywo mieszane z masłem

serek almette posypany orzechami

papryka do gryzienia

1,7,8,11

mleko z dodatkiem mleka sojowego

herbatniki

melon

 

 

1,6,7

z. buraczkowa z ziemniakami

kotlet z indyka

ziemniaki

sur. kapusta biała, marchewka, jabłko z pest dyni

kompot owocowy

 

1,3,9

ŚRODA

28.02.18r

 

 

 

 

 

 

herbatka rooibos

pieczywo mieszane z masłem

szynka konserwowa

ogórek kiszony

kalarepa do gryzienia

 

 

1,11

mus z malin z amarantusem

polany jogurtem naturalnym

wafle ryżowe

woda z cytrynką, miodem i imbirem

1,7

z. dyniowo marchewkowa z kaszką manną i koperkiem

pierogi leniwe z masłem, cukrem i cynamonem

sur. marchewka z jabłkiem i sezamem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

 

1,3,7,9,11

CZWART

01.03.18r

 

 

 

 

 

pł. chocapici na mleku

woda z limonką i miodem

pieczywo mieszane z masłem

pasta z kiełbasy śląskiej z ciecierzycą

sałata lodowa

rzodkiew do gryzienia

1,7,11

budyń śmietankowy z truskawkami

pomarańcza

herbatka owocowa

 

 

 

1,7

z. pomidorowa z ryżem i piet. zieloną

gulasz wieprz w sosie wł

kasza gryczana

sał. ogórek kiszony, pomidor, cebulka z oliwą

kompot owocowy

 

 

1,7,9

PIĄTEK

02.03.18r

 

 

 

 

 

kawa zbożowa z miodem

pieczywo mieszane z masłem

pasta z jaj i awokado

szczypiorek

 

1,3,7,11

szarlotka na cieście orkiszowym

banan

mleko uht

 

1,7

z. rosołek z kaszką kuskus i piet. zieloną

filet z błękitka w jarzynach w sosie pomidorowym

ziemniaki

sur. z kapusty kiszonej

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,4,9

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki