Jadłospis 19.03 -23.03

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

19.03.18r

 

 

 

kawa zbożowa

pieczywo mieszane z masłem

polędwica sopocka

pasztet drobiowy

ser żółty

papryka pomidor

1,7,11

owsianka z bananem i jagodą goji z dodatkiem mleka sojowego

woda z cytrynka i miodem

 

1,7,11

z. ogórkowa z ziemniakami

filet drobiowy z marchewką, groszkiem zielonym, fasolką szp. i selerem naciowym

ryż

sur. seler z rodzynkami

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

1,7,9

WTOREK

20.03.18r

 

 

 

Pł. cini minis na mleku

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka drobiowa

Rzodkiewka do gryzienia

1,7,11

Jagoda, malina, truskawki polane jogurtem naturalnym

Pieczywo chrupkie

Herbatka rooibos

1,7

z. rosołek z kaszką kuskus i koperkiem

bitki wieprzowe w sosie wł.

Puree ziemniaczano- pietruszkowe

Sur. kapusta, marchew, jabłko z migdałami

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,7,9

ŚRODA

21.03.18r

 

 

 

 

 

 

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane z masłem

Ser żółty

Sałata lodowa

Kiełki słonecznika

1,7,11

Pieczywo orkiszowe

Pasta z kurczaka papryki i serka almette

Melon

Kawa zbożowa

1,7,11

z. z soczewicy z ziemniakami

makaron z twarogiem i truskawkami

rzodkiew do gryzienia

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

1,7,9

CZWART

22.03.18r

 

 

 

 

 

Pł. kukurydziane z żurawiną i rodzynkami

Woda z cytrynką, imbirem i miodem

Pieczywo mieszane z masłem

Pasta z makreli wędzonej i piet. zielonej

ogórek kiszony

1,4,7,8,11

Bułka maślana

Kawa inka

Pomarańcza

 

 

 

 

 

1,7

z. ziemniaczana z piet. zieloną

pulpeciki ze szpinakiem w sosie pomidorowym

kasza jęczmienna

brokuł, kalafior, marchewka z bułką tartą

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

 

1,3,7,9

PIĄTEK

23.03.18r

 

 

 

 

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Pasta z jaj amarantusa i awokado

Papryka do gryzienia

1,3,7,11

Ciasto marchewkowe

Gruszka

Mleko na ciepło

 

 

1,7,11

z. neapolitańska z makaronem

filet z dorsza po grecku

ziemniaki

sur. z kapusty kiszonej

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,4,7,9

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki