Jadłospis 02.04 -06.04



ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

02.04.18r.

 

 

 

 

WTOREK

03.04.18

Kawa zbożowa z miodem

Pieczywo mieszane z masłem

Ser żółty

Dżem owocowy

Marchewka do gryzienia

Pieczywo mieszane z masłem

Pasztet ketchup

Ogórek kiszony

Herbatka owocowa

jabłko

z. jarzynowa z ziemniakami

twaróg z truskawkami

makaron

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

ŚRODA

04.04.18r.

 

 

 

 

 

Kaszka manna na mleku z żurawiną i jagodą goji

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane z masłem

Miód

 

Galaretka z owocowa

Śmietanka

Banan

Herbatka owocowa

z. rosołek z zacierką i piet. ziel

potrawka drobiowa w sosie paprykowo pomidorowym

ziemniaki

sur. kalarepa z rzodkiewką

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

CZWARTE

05.04.18r.

 

 

 

 

 

Musli tropikalne na mleku

Woda z cytrynką, imbirem i miodem

Pieczywo mieszane z masłem

Pasta z kiełbasy śląskiej i ciecierzycy

 

Maślanka z amarantusem i bananem

Chrupki kukurydziane

 

 

 

Z. krupnik z ziemniakami

Placki ziemniaczane z cukinią i marchewką

Jogurt naturalny

Papryka czerwona, żółta i zielona do gryzienia

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

PIĄTEK

06.04.18r.

 

 

 

 

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Serek kanapkowy

Pomidor szczypiorek

Rzodkiewka do gryzienia

 

Ciasto dyniowe z pł. Owsianymi

Mleko uht waniliowe

pomarańcza

z. koperkowa z kaszką kuskus

filet z miruny w sosie pomidorowym

ziemniaki

sur. z kapusty kiszonej

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki