Jadłospis 09.04 -13.04

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

09.04.18r

 

 

 

kawa inka

pieczywo mieszane z masłem

serek almette z orzechami

dżem owocowy

marchewka do gryzienia

 

1,7,8,11

pł. kukurydziane z migdałami z jogurtem naturalnym z dodatkiem mleka sojowego

pomarańcza

woda z cytrynką i miodem

1,7

z. rosołek z makaronem i piet. zieloną

gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

ziemniaki

ogórek kiszony

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,3,9,

WTOREK

10.04.18r

 

 

 

herbatka rooibos z miodem

pieczywo mieszane z masłem

szynka konserwowa

pomidor, szczypiorek ,sałata

1,11

kawa zbożowa

herbatniki

melon

 

1,7

z. kalafiorowa z kaszką kuskus i piet. zielona

pierogi z mięsem i cebulką

sur. rzodkiew z jabłkiem i koperkiem

herbatka miętowa

1,7,9

ŚRODA

11.04.18r

 

 

 

 

 

 

pł. orkiszowe na mleku

herbatka owocowa

pieczywo mieszane z masłem

pasta z makreli wędzonej z soczewicą

papryka do gryzienia

1,4,7,11

maliny polane kefirem z jogurtem greckim

woda z imbirem , limonka i miodem

 

 

7

z. jarzynowa z ziemniakami i koperkiem

naleśniki z twarogiem

sur. marchewka z sezamem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

3,7,9,11

CZWART

12.04.18r

 

 

 

 

 

mleko na ciepło

bułeczka śniadaniowa z masłem

szynka bez wędzenia

ogórek zielony do gryzienia

 

1,7,11

pieczywo orkiszowe pasta drobiowa z papryką i ciecierzycą

kiełki lucerny

kawa zbożowa

 

1,7,11

z. ogórkowa z ziemniakami

filet z indyka w sosie wł. z warzywami:

brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, cukinia

kaszą jaglaną

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,7,9

PIĄTEK

13.04.18r

 

 

 

 

 

kawa inka

pieczywo mieszane z masłem

kanapki robione przez dzieci:

jajo, ser żółty, wędlina, pomidor, szczypiorek, sałata lodowa

1,3,7,11

rolada biszkoptowo truskawkowa

herbatka owocowa

banan

 

 

1,3,7

z. ryżanka z piet. zielona

łosoś z brokułem w sosie śmietanowym

makaron

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

1,4,7,9

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaja

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki