Jadłospis 16.04 -20.04

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

16.04.18r

 

 

 

herbatka owocowa

pieczywo mieszane z masłem

twarożek ze szczypiorkiem

rzodkiewka do gryzienia

pomarańcza

1,7,11

bułeczka graham z masłem

pasztet sałata lodowa

papryka do gryzienia

kawa zbożowa

1,7,11

z. krupnik z ziemniakami i piet. zieloną

filet z kurczaka w sosie wł.

ryż

mieszanka królewska z masełkiem i bułką tartą

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,9

WTOREK

17.04.18r

 

 

 

pł. owsiane z morelą

woda z pomarańczą

pieczywo mieszane z masłem

pasta z tuńczyka

ogórek kiszony

1,4,7,11

jagoda z maliną polane jogurtem naturalnym

pieczywo chrupkie

herbatka rooibos

 

1,7

z. fasolowa (szp) z ziemniakami i koperkiem

karkówka w sosie śliwkowym

kasza jęczmienna

buraczki zasmażane

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,7,9

ŚRODA

18.04.18r

 

 

 

 

 

 

kawa inka

pieczywo mieszane z masłem

schab pieczony

pomidor szczypiorek

rzodkiew do gryzienia

1,7,11

paluch drożdżowy

banan

herbatka owocowa

 

1,11

z. grochowa z ziemniakami

pierogi owocowe

śmietana

sur. marchewka, jabłko, kiełki z orzechami

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,3,8,9

CZWART

19.04.18r

 

 

 

 

 

kawa zbożowa

pieczywo mieszane z masłem

pasta z jaj i awokado

szczypiorek

papryka do gryzienia

1,3,7,11

kisiel z wiśni

jogurt grecki

chrupki kukurydziane

woda z cytrynką, imbirem i miodem

1,7,11

z. krem z jarzyn z kaszką jaglaną i koperkiem

kotlet z indyka

purre ziemniaczano-pietruszkowe

mizeria

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,7,9

PIĄTEK

20.04.18r

 

 

 

 

 

kawa zbożowa

pieczywo mieszane z masłem

serek almette posypany pestkami słonecznika

ogórek zielony do gryzienia

1,7,11

rogaliki kruche

mleko na ciepło

melon

 

 

1,7,11

z. rosołek z kluseczkami i pietr. zieloną

klops z dorsza ze szpinakiem w sosie pomidorowym

ziemniaki

sur. z kapusty kiszonej

Kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,3,4,9

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaja

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki