Jadłospis 23.04 -27.04

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

23.04.18r

 

 

 

Kawa zbożowa

Pieczywo mieszane z masłem

Ser żółty

Pomidor sałata szczypiorek

Bułeczka maślana

Mleko uht

pomarańcza

z. pazibroda z ziemniakami i koperkiem

pulpeciki wieprzowe z ciecierzycą w sosie pomidorowo marchewkowym

kasza jaglana

sur. seler z rodzynkami

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

WTOREK

24.04.18r

 

 

 

Pł. Ryżowe na mleku

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka wieprzowa

Papryka do gryzienia

Koktajl: maślanka z truskawkami

Wafle ryżowe

z. z zielonego groszku z kaszką manną i prażonymi pestkami słonecznika

pierogi leniwe z masłem, cukrem i cynamonem

sur. marchewka z pomarańczą

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

ŚRODA

25.04.18r

 

 

 

 

 

 

Kawa inka

Pieczywo mieszane z masłem

Pasta z kiełbasy śląskiej

Rzodkiewka do gryzienia

Kiełki lucerny

Galaretka owocowa

Jogurt grecki

Melon

Woda z cytrynką i miodem

z. ogórkowa z ziemniakami

filet drobiowy w sosie wł. z warzywami: seler naciowy, papryka, cukinia, pomidor

ryż

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

CZWART

26.04.18r

 

 

 

 

 

Musli tropikalne na mleku

Herbatka rooibos

Pieczywo mieszane z masłem

Pasta z szynki serka i soczewicy

Kalarepa do gryzienia

 

 

Pieczywo orkiszowe z masłem

Pasztet drobiowy

Ogórek kiszony

Kawa zbożowa

z. neapolitańska z makaronem

jajo w sosie chrzanowym

ziemniaki

marchewka z groszkiem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

PIĄTEK

27.04.18r

 

 

 

 

 

Kawa zbożowa

Pieczywo mieszane z masłem

Parówki z szynki

Ketchup

Ogórek zielony do gryzienia

Ciasto szpinakowe

Herbatka owocowa

banan

Z .brokułowa z kaszką kuskus i pietr. zieloną

paluszki rybne

puree ziemniaczano- marchewkowe

sur. z kapusty pekińskiej

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaja

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki