Jadłospis 30.04 -04.05



ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

30.04.18r.

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem szynka delikatesowa

Pomidor szczypiorek

 

Mleko z dodatkiem mleka sojowego

Herbatniki

Pomarańcza

z. ziemniaczana z piert. zieloną

twaróg z truskawkami

makaron

marchewka do gryzienia

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

WTOREK

01.05.18

 

 

 

ŚRODA

02.05.18r.

 

 

 

 

 

Pł. chocapiki na mleku

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane z masłem

Ser żółty

Szynka

Rzodkiew do gryzienia

 

Bułka wrocławska z masłem i miodem

Kawa zbożowa

jabłko

z. kalafiorowa kaszką manną koperkiem

gulasz drobiowy

ziemniaki

sur. marchewka z jabłkiem i orzechami

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

CZWARTE

03.05.18r.

 

 

 

 

 

 

 

 

PIĄTEK

04.05.18r.

 

 

 

 

 

Kawa inka

Pieczywo mieszane z masłem

Serek kanapkowy

Marchewka do gryzienia

Budyń do picia

Pieczywo chrupkie

melon

z.rosołek z zacierką i pietr zieloną

Filet z dorsza po grecku

Ziemniaki

Ogórek kiszony

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki