Jadłospis 07.05 -11.05

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

07.05.18r

 

 

 

Kawa inka

Pieczywo mieszane z masłem

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

 

1,7,11

Paluch drożdżowy

Woda z cytrynką i miodem

Gruszka

 

1,11

z. kartoflanka z zacierką

filet z indyka z warzywami(papryka ,cukinia, seler naciowy pomidor)

kasza jaglana

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,9

WTOREK

08.05.18r

 

 

 

Kakao

Bułeczka z masłem

Pasta z tuńczyka z pietruszką zieloną

Ogórek kiszony

1,4,7,11

Kanapki: pieczywo orkiszowe z masłem, jaja, ser żółty, ogórek zielony, kiełki lucerny, sałata lodowa

Kawa zbożowa

1,3,7,11

z.z soczewicy z ziemniakami

ryż z truskawkami

sos jogurtowo-śmietanowy

marchewka do gryzienia

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,7,9

ŚRODA

09.05.18r

 

 

 

 

 

 

Pł. Orkiszowe z orzechami

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane z masłem

Pasta z szynki i serka kanapkowego

Papryka do gryzienia

1,7,11

Koktajl: maślanka, truskawka

Wafle ryżowe

Pomarańcza

 

1,7,11

 

z. brokułowa z ziemniakami i pietr. zieloną

spaghetti po bolońsku

parmezan

sur. kalarepa z rzodkiewką i koperkiem z pestkami słonecznika

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,7,9

CZWART

10.05.18r

 

 

 

 

 

Kaszka kukurydziana na mleku

Herbatka rooibos

Pieczywo mieszane serek almette – mieszany

Rzodkiew do gryzienia

1,7,11

Mus z malin i jagód polane jogurtem naturalnym

Pieczywo chrupkie

Woda z imbirem i miodem

1,7,11

z. ryżanka z pietr. zieloną

kluchy ziemniaczane okraszone z twarogiem

kapusta kiszona gotowana

herbatka miętowa

 

1,3,9

PIĄTEK

11.05.18r

 

 

 

 

 

Kawa zbożowa z miodem

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka konserwowa

Pomidor szczypiorek

1,7,11

Jabłecznik na cieście orkiszowym

Banan

Mleko na ciepło

1,7,11

z. fasolowa (szp) z ziemniakami i koperkiem

filet z łososia z brokułem w sosie serowo- śmietankowym

makaron

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,4,7,9

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaja

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki