Jadłospis 21.05 -25.05

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

21.05.18r

 

 

 

Kawa inka z miodem

Pieczywo mieszane z masłem

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

1,7,11

Budyń śmietankowy

Melon

Woda z pomarańczą

 

7

z. krupnik z ziemniakami

potrawka z kurczaka w sosie wł.

makaron

sur. kapusta biała, marchew, jabłko z orzechami

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,8,9

WTOREK

22.05.18r

 

 

 

Pł. Czekoladowe na mleku

Herbatka owocowa

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka biała

Pomidor szczypiorek

1,7,11

Paluch drożdżowy

Woda z cytrynką, imbirem i miodem

Banan

 

1,11

z. pazibroda z ziemniakami i koperkiem

jajo w sosie chrzanowym

ziemniaki

marchewka z groszkiem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

4,7,9

ŚRODA

23.05.18r

 

 

 

 

 

 

Herbatka rooibos z miodem

Pieczywo mieszane z masłem

Pasta drobiowa z papryką i cieciorką

Ogórek kiszony

Sałata

1,11

bułka maślana

maślanka z truskawkami

 

 

 

1,7,11

z. pieczarkowa z ziemniakami

schab w sosie warzywnym: cukinia, seler naciowy, marchewka , dynia, pomidor

kasza pęczak

sur. kalarepa z rzodkiewką i koperkiem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,7,9

CZWART24.05.18r

 

 

 

 

 

Herbatka miętowa

Pieczywo mieszane z masłem

Polędwica sopocka

Rzodkiew do gryzienia

 

 

1,11

Pieczywo orkiszowe z masłem

Papryka, pomidor,

ogórek zielony, sałata lodowa

kawa inka z miodem

1,7,11

z.fasolowa z ziemniakami

ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem

śmietana

sur. marchewka z pomarańczą i pestkami słonecznika

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

1,7,9

PIĄTEK

25.05.18r

 

 

 

 

 

Kawa zbożowa z miodem

Pieczywo mieszane z masłem

Serek almette, kanapkowy

Kiełki lucerny,

ogórek zielony do gryzienia

 

1,7,11

Babka cytrynowa

Gruszka

Mleko na ciepło

 

 

 

1,7

z. pomidorowa z ryżem i pietr. zieloną

filet z miruny

puree ziemniaczane

sur. z kapusty kiszonej

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

1,7,9

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaja

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki