Jadłospis 28.05 -01.06

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

28.05.18r

 

 

 

Kawa zbożowa z miodem

Pieczywo mieszane z masłem

Ser żółty dżem owocowy

Pomidor szczypiorek

 

Kaszka kukurydziana na mleku z dodatkiem mleka sojowego z truskawkami

Herbatka miętowa

 

Z. ziemniaczana z pietr. zieloną

filet z indyka z warzywami: fasolka szparagowa, dynia, papryka czerwona
ryż

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

WTOREK

29.05.18r

 

 

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka bez wędzenia

Ogórek zielony

Rzodkiewka do gryzienia

Soczek , muffiny,

Winogrono, banan, pomarańcza, kiwi

Woda z cytrynką, imbirem i miodem

z. buraczkowa z ziemniakami

pizza z pieczarkami, serem i ketchupem

kalarepa do gryzienia

sok naturalny jabłkowo marchewkowy

ŚRODA

30.05.18r

 

 

 

 

 

 

Kawa inka

Pieczywo mieszane z masłem

Schab bez pieczenia

Pomidor, szczypiorek, sałata

Jogurt naturalny z malinami

Wafle ryżowe

Herbatka owocowa

 

z. rosołek z kaszką kuskus i pietr. zieloną

klops mielony wieprzowo-drobiowy

ziemniaki

kapusta zasmażana z marchewką i koperkiem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

CZWART31.05.18r

 

 

 

 

 

 

 

 

PIĄTEK

01.06.18r

 

 

 

 

 

Kawa zbożowa

Pieczywo mieszane z masłem

Jajo, ser żółty, ogórek , pomidor

Budyń do picia

Biszkopty bez cukru

jabłko

z. jarzynowa z ziemniakami

placki ziemniaczane z cukinią

śmietana

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaja

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki