Jadłospis 19.10.2020 -23.10.2020

                             ŚNIADANIE                                             OBIAD                                 PODWIECZOREK

PONIEDZ

19.10.20r

 

 

 

kawa inka

pieczywo mieszane z masłem

pierś wędzona/pasztet

papryka

kawa inka

1,7,11

Rosół (mięso,marchewka i natka pietruszki) z makaronem

naleśniki z otrębami i twarogiem

śliwka

 sok naturalny jabłko-wiśnia

1,7,9

słomka ptysiowa

jabłko

herbata miętowa

1,7,

WTOREK

20.10.20r

 

 

 

bułka graham z masłem

ser żółty/pasta z kurczaka

pomidorki koktajowe

herbata

1,3,7

zupa jarzynowa  z kaszką manną

pulpety w sosie koperkowym ziemniaki puree

groszek

herbata z aronii

1,7,9

 jogurt owocowy bez cukru

sucharki bezglutenowe

żurawina

1,7,

ŚRODA

21.10.20r.

 

 

 

 

 

 

pieczywo mieszane z masłem

pasta jajeczna ze szcypiorkiem

rzodkiewka/sałata

herbata z czarnego bzu

1,3,7,11

zupa marchewkowa z zacierką

pierogi z mięsem

kapusta zasmażana

kompot wieloowocowy

1,7,9

chrupki kukurydziane

banan

kisiel z czarną porzeczką ( własny wyrób)

1,7,

CZWARTEK

22.10.20r.

 

 

 

 

 

 

pieczywo meszane z masłem

pasztetowa wiejska

ogórek kiszony

kawa inka na mleku

1,7

zupa pomidorowa z ryżem

gulasz  w sosie musztardowym

kasza pęczak

fasolka szparagowa

herbatka rooibos owocowa

1,7,9

budyń waniliowy na mące orkiszowej z syropem wiśniowym

jabłko

woda

1,7

PIĄTEK

23.10.20r.

 

 

 

 

bułka kukurydziana z masłem

pasta z makreli i twarogu ze szcypiorkiem

świerzy ogórek

herbatka

1,4,7,

zupa fasolowa z kiełbaską wiedeńską i ziemniakami

makaron z truskawkami

sos jogurtowy

woda z miodem, imbirem i cytrynką

1,7,9

wafle ryżowe z dynią

gruszka

herbatka z lipy

1,7

 

woda mineralna dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki