Jadłospis 29.01 -02.02

ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

PONIEDZ

29.01.18r

 

 

 

kawa inka

pieczywo mieszane z masłem

polędwica sopocka

dżem owocowy

pomidor szczypiorek

1,7,11

budyń śmietankowy z jagodami

pomarańcza

herbatka owocowa z miodem

7

z. jarzynowa z ziemniakami i piet. Zieloną

pulpety drobiowe z soczewicą w sosie z warzywami: papryka, pomidor, cukinia, seler naciowy

ryż

sur. rzodkiew biała z koperkiem

kompot owocowy

1,3,7,9

WTOREK

30.01.18r

 

 

 

herbatka owocowa z miodem

bułeczka graham z masłem

szynka drobiowa

papryka do gryzienia

1,11

koktajl bananowo-malinowy

paluch drożdżowy

marchewka do gryzienia

1,7,11

z. buraczkowa z ziemniakami

kluchy ziemniaczane okraszone z twarogiem

kapusta kiszona gotowana

herbatka miętowa

1,3,7,9

ŚRODA

31.01.18r.

 

 

 

 

 

 

pł. owsiane na mleku z żurawiną

herbatka rooibos

pieczywo mieszane z masłem

pasta z kiełbasy śląskiej

kalarepa do gryzienia

1,7,11

kaszka kukurydziana z truskawkami

woda z cytrynką, imbirem i miodem

1,7

z. brokułowa z ziemniakami i pier. zieloną

spaghetti po bolońsku

ser tarty

sur. kapusta pekińska z marchewka i jabłkiem

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,7,9

CZWARTEK

01.02.18r.

 

 

 

 

 

 

kawa zbożowa z miodem

pieczywo mieszane z masłem

pasta z makreli i pietr. zielonej

ogórek kiszony

kiełki lucerny

1,4,7,11

kisiel z wiśni

sos jogurtowy

wafle ryżowe

woda z pomarańczą

1,7

z.z fasoliki szp. z ziemniakami i koperkiem

zrazy mielone w sosie wł.

kasza pęczak

buraczki zasmażane

kompot owocowy

1,3,7,9

PIĄTEK

02.02.18r.

 

 

 

 

 

kakao

pieczywo mieszane z masłem

parówki z szynki na ciepło

ketchup

pomidor, sałata, szczypiorek

1,7,11

ciasto szpinakowe

banan

kawa zbożowa z miodem

1,7

z. grochowa z ziemniakami

placki ziemniaczane z cukinią i dynią z

cukrem i jogurtem naturalnym

sur. marchewka z jabłkiem i pestkami słonecznika

kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem z jabłek

1,3,7,9

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki