Jadłospis 02.10.2023-06.10.2023
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZ
| PIECZYWO MIESZANE zboża 1, nasiona sezamu 11 Z MASŁEM mleko 7 KIEŁBASA ŻYWIECKA SEREK ALMETTE 7 JABŁKO HERBATA | ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM 9 1 MAKARON PEŁNOZIARNISTY 1 SOS BOLOGNESE SZYNKA.WARZYWA 9 KALAREPA DO CHRUPANIA NAPÓJ WIŚNIOWO-CUTRYNOWY | KASZ KKUKURYDZIANA NA MLEKU 1 7 OWOCE LESNE WODA WAFLE WIELOZBOŻOWE/KRAKERSY 1 |
WTOREK
| PIECZYWO MIESZANE (zboża 1 nasiona sezamu 11) Z MASŁEM ( mleko 7) PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ Z OGÓRKIEM KISZONYM 3 4 PAPRYKA HERBATA RUMIANKOWA | ZUPA Z SOCZEWOCY 1 9 CZERWONE KOPYTKA 1 3 BROKUŁY Z BOCZKIEM FETA 7 I NASIONA SŁONECZNIKA NAPÓJ AGRESTOWO-MALINOWY | BUŁKA ŻYTNIA 1 Z MASŁEM 7 KIEŁBASA POLSKA KAWA INKA 1 NA MLEKU 7 JABŁKO |
ŚRODA
| PIECZYWO MIESZANE (zboża 1 nasiona sezamu 11) Z MASŁEM ( mleko 7) SEREKMASCARPONE 7 ŚWIEŻY OGÓREK HERBATA Z POKRZYWY PŁATKI OWSIANE 1 NA MLEKU 7
| ZUPA KAPUSNIAK 9 Z ZIEMNIAKAMI GULASZ DROBIOWY Z DYNIĄ GROSZKIEM I MARCHEWKĄ KASZA JĘCZMIENNA PERŁOWA 1 KOMPOT JABŁKOWY | BUDYŃ CZEKOLADOWY 1 7 ŚLIWKA WODA WAFLE OWSIANE 1 |
CZWARTEK
| PIECZYWO MIESZANE zboża 1 nasiona sezamu 11 Z MASŁEM mleko 7
PARÓWKA KETCHUP SAŁAT HERBATA | ZUPA JARZYNOWA 9 Z KASZKĄ MANNĄ 1 PIEROGI Z SEREM 7 SOS JOGURTOWY WODA Z IMBIRE, MIODEM I CYTRYNĄ NA CIEPŁO | JOGURT OWOCOWY 7 SUCHARKI BEZCUKROWE 1 BISZKOPTY 1 3 GRUSZKA |
PIĄTEK
| BUŁKA GRAHAMKA MINI 1, 11 Z MASŁEM 7 SER ŻÓŁTY 7 MARCHEWKA DO CHRUPANIA HERBATA MIĘTOWA | ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM 1 PALUSZKI RYBNE 1 4 ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM 7 SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO CZERWONEJ CEBULI I KUKURYDZY | GOFRY 1 KEFIR OWOCOWY 7 BANAN |
woda mineralna dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
zboża
skorupiaki
jaj
ryby
orzeszki ziemne
soja
mleko
orzechy
seler
gorczyca
nasiona sezamu
dwutlenek siarki i siarczanu
łubin
mięczaki